کد خبر 400358
تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۹

دینی گفت عضو هیات علمی موسسه پژوهش های بازرگانی: درآمدهای نفتی در صورت تداوم تحریم ها و افزایش نیافتن قیمت نفت چیزی حدود 30 تا 35 میلیارد دلار خواهد بود.

به گزارش مشرق، علی دینی عضو هیات علمی موسسه پژوهش های بازرگانی در خصوص مهم ترین چالش اقتصادی دولت در سال 94 اظهار کرد: قیمت جهانی نفت در سال آینده به طور متوسط بین 55 دلار تا 60 دلار خواهد بود و 10 تا 12 دلار از مقداری که دولت پیش بینی کرده کمتر خواهد بود، که این مهم ترین چالش دولت در سال 94 است.

وی در پیش بینی خود از درآمدهای نفتی دولت در سال آینده گفت: درآمدهای نفتی در صورت تداوم تحریم ها و افزایش نیافتن قیمت نفت چیزی حدود 30 تا 35 میلیارد دلار خواهد بود.

این اقتصاددان اضافه کرد: این درآمدها یک سوم درآمدی است که ما در سال های 90 ، 89 و 88 داشتیم.

دینی در خصوص آثار این کسری بودجه بیان کرد: با وجود این کسری بودجه شکاف ارزی افزایش پیدا خواهد کرد و  به دنبال آن پروژه های سرمایه گذاری که نیاز به تامین ارز دارند، دچار مشکل خواهند شد.

وی ادامه داد: افزایش کسری بودجه باعث می شود که دولت ناچار شود، از ارز را تا جایی که می تواند برای پوشش دادن هزینه های جاری و عملیاتی خودش استفاده کند.

عضو هیات علمی موسسه پژوهش های بازرگانی توضیح داد: با توجه به کاهش درآمدهای ارزی، اقتصاد ما تاثیر انقباضی به خود می گیرد و در نهایت گردش مالی کمتر خواهد شد.

وی افزایش درآمدهای مالیاتی را بهترین راه برای جبران کسری بودجه دانست و به نسیم عنوان کرد: برای اینکار باید پایه مالیاتی افزایش پیدا کند و نهادها دستگاه ها و رشته فعالیت هایی که تا الان مالیات پرداخت نمی کردند، مالیات بپردازند که این اتفاق نیاز اصلاح ساختار بودجه دارد.

این اقتصاددان درآمدهای دولت را در این صورت چنین پیش بینی کرد و گفت: اگر چیزی حول و حوش 550 میلیارد دلار  به عنوان تولید ناخالص ملی داشته باشیم و اگر 30 درصد متعلق به دستگاه ها، نهادها و بنیادهایی باشد که معاف از مالیات است، در صورت پرداخت مالیات توسط 10 درصد از آن ها، 30 درصد جی دی پی 550 میلیاردی ، 165 میلیارد دلار می شود که 10 درصد آن 16.5 میلیارد دلار می شود و اگر در نرخ ارز ضرب شود، در واقع درآمد دولت از محل بازسازی نظام مالیاتی افزایش پیدا می کند.

دینی ادامه داد: این یک راهکار اساسی است، اما راهکار دیگر این است که جلوی فرار مالیاتی گرفته شده که در صورت وقوع این اتفاقات اثر انقباضی کاهش درآمدها جبران نیم شود.

وی گفت:  ما 90 میلیارد دلار درآمد ارزی نفتی داشتیم و در صورت کاهش به 35 تا 40 میلیارد دلار رسیده و این باعث یک اثر انقباضی می شود، که در تامین اعتبار ارزی پروژه های سرمایه گذاری تاثیر خواهد گذاشت.

عضو هیات علمی موسسه پژوهش های بازرگانی عنوان کرد: دیگر اثر این انقباض در تامین واردات کالاهای مورد نیاز اساسی خواهد بود که باید جلوی آن گرفته شود.

دینی در پایان گفت: ما می توانیم با سیاست گذاری های درست و تغییر سیستم نظام مالیاتی و رشته فعالیتهایمان اثر کاهش قیمت نفت را کم کنیم  کاهش دهیم.


منبع: نسیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۹
    0 0
    این دوستمون گفته که درآمد نفتی 30 میلیارد دلاره و این یک سوم درآمد نفتی سالهای 88 تا 90 هست، اما یادش رفته بقیه حقایق رو بگه که قیمت دلار در اون سالها میانگین 1000 تومان رو داشته که الان به قیمت بالای 3000 اومن یعنی 3 برابر رسیده و این کاهش ارزش دلاری با افزایش قیمت ریالی جبران شذه و درآمد الان دولت هم کمتر از آن سالهای نیست. این دوستان حامی دولت با این آمار و استدلال های نیمه و نصفه می خوان بگن که مثلا دارن مدیریت میکنند و ما رو از مشکلات نجات میدن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس